Furry Heaven’s Chikorita

Furry Heaven’s Chikorita

Geboren: 4 april 2018
Overleden: 11 mei 2018
Vader: W.Ch. Deyley’s Roberto Cavalli
Moeder: Int. Ch. Love Explosion’s Megan Rose
Kleur: Zwart tortie tabby mackerel met wit

We voelen ons intens verdrietig, dit lieve meisje heeft helaas nog geen 6 weken oud mogen worden. We hebben ervoor moeten kiezen om haar uit haar lijden te verlossen op de dag na Hemelvaart.  Om 8 uur hebben wij ons prachtige meisje Chikorita begraven, naast haar grote oom Veyron.

Megan is op een gegeven moment ziek geworden, waarschijnlijk verkouden en daarna zijn ook de kittens ziek geworden. Iedereen knapte na een hoop zorgen en voeden goed op, behalve Chikorita… zij werd zieker en zieker en steeds benauwder. Na een spoedconsult in de nacht van Hemelvaart hadden we toch het idee dat het allemaal nog goed zou komen. Niets was minder waar, want vrijdagmiddag vlamde de koorts weer op en werd ademhalen steeds moeilijker. Terug naar het ziekenhuis. Daar werd vocht in de longen geconstateerd en om te kijken in hoeverre, moest er een foto gemaakt worden en wat we daarop zagen hadden we nooit verwacht. Haar hele borstkas was gevuld met haar hartje en haar longen konden zich niet goed meer vullen met lucht. Ons arme meisje… in overleg met de arts besloten haar uit haar lijden te verlossen, god wat deed en doet dat nog steeds zeer. Zo’n mooi lief meisje, het mocht helaas niet zo zijn.
Omdat we teveel familie van haar hebben lopen hier in huis en ook voor de andere kittens en het nageslacht van Bert, hebben we haar laten onderzoeken in Utrecht. Voor de onderzoekers een hoogst interessante casus, voor ons een verschrikkelijk verdriet. Maar ook een soort van “opluchting” hoe rot dat ook klinkt. Dat wij er niets aan konden doen, maar ook niets voor haar hadden kunnen doen. Door een hernia (gaatje) in haar middenrif, waren haar organen gaan zwerven en met name haar lever, deze was zelfs aan haar hart vast gaan groeien. Dat was dus de enorme massa op de foto, en niet het hart zelf. Niets erfelijks dus, helaas een aanlegfout. Een soort van “geluk” bij een ongeluk dat ze ziek is geworden, dat ze niet zelf gestikt is of dat ze bij eventuele nieuwe eigenaren zou komen te overlijden. Want dit doet pijn, heel veel pijn. Achteraf zagen we pas hoe ziek Chikorita eigenlijk was, ze was zo zacht en rustig.

“Lief meisje, Ronald’s favorietje … we hadden besloten dat we je niet konden houden omdat je zo zacht en rustig was. Je zou teveel ondergesneeuwd worden hier in de groep. Jij verdiende een huisje waar je als een prinsesje behandeld zou worden, daar waren we het absoluut over eens. Je hebt gevochten voor wat het waard was, maar het mocht helaas niet baten.
Je hartje was te groot voor deze wereld”